rtf-yoga-on-the-sea
 

Miért lettem jógaoktató?

20 éves sem voltam, amikor a főiskola nyári szünetében felvettek a szabadkai Népszínházba szezonális kórustagnak és statisztának. A szerződés szerint minden egyes nap kötelező volt reggeli tornára járni, amit az énekpróbák, majd a délutáni próbák követtek. Csak évekkel később jöttem rá, amikor egy igazi  jógaórán résztvettem, és felismertem a gyakorlatokat, hogy mi ott, a színházban, jógáztunk. Azt nem állítom, hogy minden reggel, lobogó hajjal, elsőként rohantam be a próbaterembe - de egy életre megalapozta az igényem a rendszeres testedzésre.


A következő 20 évben, sokféle szabadidősportot űztem és időnként mindig visszatértem a jógához. Legutóbb 2014-ben, miután kiköltöztem Ausztriába és leváltottam a pörgős, budapesti életformát egy vidéki, lassú tempóra. Hirtelen nagyon sok időm lett és hiányoztak az impulzusok is. Napi szinten, több órát töltöttem egy közeli fitnesszteremben. Így kezdtem el ismét, rendszeresen jógázni.

A csoportos órákon egyre sűrűbben előfordult, hogy a mellettem lévőnek segítettem javítani a tartásán vagy elmagyaráztam neki egy-egy technikát, amire a köszönöm után egyre gyakrabban elhangzott, hogy jógaoktató kellene hogy legyek. Én viszont annak örültem, hogy segíthettem. A jóga számtalan jótékony hatását nem tudtam tovább mások előtt magamban tartani, így egyértelművé vált, hogy minél több emberrel meg szeretném ismertetni!

A rohanó életmódunk, az elanyagiasodott, felületes, instant boldogság hajszájában sajnos egyre kevesebbet figyelünk oda a saját testünkre és annak működésére. Márpedig a testünk mozgékonyságának elveszítése gyorsan meghozza a legkülönbözőbb bajokat. Sosem késő elkezdeni, sőt, ahogy korosodunk, egyre fontosabb, hogy szakszerűen átmozgassuk, erősítsük és megnyújtsuk az izomzatot. A jóga erre kiváló mozgásforma! Testtartásjavító, testtudatosság növelő, erősítő és egyben lazító hatása minőségibb hétköznapokat biztosít számodra!

Jelentkezz be az órámra ITT, és gyere el!