rtf-yoga-on-the-sea
 

ZAŠTO BAŠ JOGA INSTRUKTOR?

Imala sam tek 20 godina, kad su me u raspustu od više škole primili kao statistu i člana hora u Subotičko Narodno Pozorište. Po ugovoru sam bila dužna da svako jutro idem na gimnastičke vežbe, posle na pevanje a popodne su bile probe. Nakon toga su prošle nekoliko godina kad sam prvi put otišla na pravi čas joge, i otkrila da smo mi tada, u pozorištu vežbali upravo jogu. Ne tvrdim da sam tada sa svaki put sa najvećim uzbuđenjem trčala na vežbe ali je 100% istina, da su te redovne, jutarnje gimnastičke vežbe probudile doživotnu volju za svakodnevno vežbanje.


U narednih 20 godina, trenirala sam različite sportove ali uvek sam se vratila jogi. Zadnji put 2014-toj, kad sam zamenila svoj prebrz život u Budimpešti, za mnogo opušteniju svakodnevnicu u Austriji. 

Odjednom sam čak i previše vremena imala, a nedostajali su mi i impulsi. Tako sam dnevno više sati provodila u teretani, u komšiluku. I opet sam počela savakodnevno da vežbam jogu.

Na ovim grupnim časovima više i više puta mi se desilo, da sam ispravljala druge ili da sam drugima objašnjavala neke tehnike. Sve češće su mi rekli da bi trebala da budem joga istruktor. A ja sam bila srećna da sam mogla da pomognem drugima. I onda je došao i taj čas, kada više nisam mogla da suydržim u sebi, koliko dobrih dejstva ima joga. Postalo mi je važno, da to sa mnogima želim podeliti.
U današnjem ubrzanom, materijalnom, površnom načinu života, kada često samo trenutnu sreću lovimo,  nažalost sve manje i manje vremena obraćamo pažnju na svoje telo i zdrav način života. Međutim gubitak pokretljivosti tela brzo donosi sve vrste problema. Nikad nije kasno početi, naprotiv, što smo stariji trebamo se dovoljno kretati, ojačati  i rastezati mišiće. Joga je svršena vrsta rekreacije za to. Popravlja držanje tela, pojačava svesnost tela i u jednom donosi opuštenje.

Jako sam zahvalna svojim profesorima iz Budimpešte, Akošu Vadasz i Gaboru Persoczky, da su mi pomogli otkriti čitav novi svet! Probudili su ogromnu znatiželju i ohrabljivali me, da nikad ne odustajem da učim - a usput strogo zahtevali da budem maksimalista u predavanju joge.

Rado ću pomoći bilo kome,  ko poseti bilo koji moj čas, bez obzira da li je početnik ili nikad nije ni vežbao jogu. Daću sve od sebe, da sa svesnim vežbama pronađe svako svoje prednosti i slabosti svoga tela.

Dođi! Nađi vremena za sebe, prijavi se na moje časove i isprobaj me!
I sve to na tvom maternjem jeziku, tu u Austriji :)